Samsung A8 2018 Recenzie

Samsung A8 2018 Recenzie

Samsung A8 2018 Recenzie, inainte sa cumperi afla tot despre acest telefon.

Caracteristici cheie Samsung A8 2018

Pret: 1499.90 lei cumpara de aici
Afișaj FHD + de 5,6 inch
3000mAh baterie
Evaluat IP68
Exynos 7785 și memorie RAM de 4 GB
Stocare de 32 GB
Bixby
Camere duble frontale

Ce este Samsung Galaxy A8?

Samsung Galaxy A8 este pentru cei care doresc un telefon Samsung, dar nu vor plăti bani Galaxy S9 sau S9 +. Acesta costă 449 de lire sterline, ceea ce este acum un preț destul de convențional pentru un tip clasic de telefon cu rază medie.

Fiecare element al telefonului este solid sau mai bun. Cu toate acestea, este greu să vă recomandăm atunci când rivalii în clasa de  350 euro  –  500 euro sunt atât de incredibil de puternici.

Pentru încă 20 de lire sterline puteți obține un OnePlus 6 mai mare și mai puternic. Honor 10 este, de asemenea, mai avansat și mai puternic, dar cu 50 de euro mai ieftin. Și, în ciuda faptului că costă 100 de euro mai puțin decât Galaxy A8, Nokia 7 Plus are fotografii mai bune.

Set pe un Samsung? Apoi du-te pentru asta. Cu toate acestea, nu este unul dintre concurenții mai puternici din clasa sa. Că putem face astfel de comentarii cu privire la un telefon acest test de calibru pentru modul în care realizate telefoane mid-range sunt în aceste zile.
Samsung Galaxy A8 – Design

Samsung Galaxy A8 este fabricat din sticlă, la fel ca multe telefoane mid-range 2018. Partea din spate este curbată, ceea ce face să se simtă bine în mână, dar partea din față este în mare parte plată. Nu obțineți curba dramatică a Galaxy S9.

Bineînțeles, Samsung trebuie să se asigure că modelul G8 nu este în picioare în S9. Ca atare, are un finisaj mai simplu decât unii dintre rivalii săi. De aceea, geamul din spate este simplu, mai degrabă decât un finisaj dinamic.

Honor 10 are cel mai dramatic efect finalizat la acest preț. Aspectul albastru „3D” reacționează la lumină pe măsură ce se mișcă telefonul. Chiar și Moto G6 Plus folosește un strat sub-sticlă care aruncă dungi în formă de S de-a lungul spatelui în unghi drept.

Samsung A8 2018 Recenzie

Variante de culoare:

Samsung A8 2018 Recenzie variante de culoare

 

 

Samsung Galaxy A8 General

Samsung Galaxy A8 este relativ simplu, atunci, dar cred că există un public pentru acest lucru. Este disponibil în gri, auriu și albastru, dacă negrul simplu este puțin prea conservator pentru tine.

Acest dispozitiv este cu siguranță bine făcut. Ca majoritatea celorlalte telefoane din sticlă, o umplutură de aluminiu se îmbină cu cele două plăci de sticlă. Culoarea sa se potrivește culorii din spate. Samsung a păstrat lucrurile simple și gustoase, o strategie văzută și în Galaxy S9.

Galaxia A8 este doar o fracțiune mai mare – de aproximativ 2mm – decât Galaxy S9. Nu este pentru cei care doresc cel mai mare ecran, pentru filme și jocuri. Ca atare, este mai mult un rival pentru Onor 10 decât OnePlus 6.

Dupa cum vom vedea mai tarziu, Samsung nu va impacheta atat de mult tehnologie ca si telefoanele. Cu toate acestea, nu are rezistență la apă IP68. Nici unul dintre telefoanele Moto G6, sau ceilalți rivali la acest preț, nu au o astfel de protecție de apă de înaltă calitate.

Puteți lăsa Galaxia A8 în apă la o adâncime de 1,5 metri și lăsați-l acolo timp de 30 de minute, fără să provoace daune. În timp ce această caracteristică nu este nu nu se situează în mod special pe lista mea de priorități, atunci când cele mai multe telefoane sunt proiectate să se ocupe de ploaie, dacă conduceți destul de o viață în aer liber, decât vă poate influența.

Samsung Galaxy A8 are doar 32GB de stocare. Pentru 50 euro mai puțin, Honor 10 are 128GB, o discrepanță aproape ridicolă. Dispozitivul OnePlus 6 are stocare de 64 GB la un preț comparabil.

Samsung A8 2018 Recenzie

Samsung Galaxy A8 – Afisaj Ecran

Multe telefoane Samsung au redus credibilitatea cu ecrane, datorită utilizării lor de panouri OLED. Samsung face de fapt aceste panouri, iar Galaxy A8 include doar o astfel de unitate.

Principalul lor beneficiu este saturația culorii. Dacă doriți culori extrem de profunde, strălucitoare și bogate, nu puteți bate cu adevărat Samsung Galaxy A8 la preț. Arată mai viu decât OLED OnePlus 6.

Problema? Se uită la cele mai bune atunci când a fost adusă mai aproape de saturația ecranului, de exemplu, un Moto G6 Plus sau un Honor 10. Am găsit setarea implicită pentru Display Adaptive prea îndrăzneață. Nu este exactă sau în mod special gustoasă. Există și alte moduri Photo, Movie și Basic care îmbogățesc culoarea.

Aceasta este printre cele mai bune ecrane pe care le veți găsi pentru bani; totuși, recursul distinctiv al OLED a scăzut puțin acum că ecranele LCD din telefoanele de la jumătatea distanței sunt atât de bune.

Acestea fiind spuse, OLED face ca telefonul (aproape) mereu pe ecran să fie viabil. Când Galaxy A8 este în așteptare, acesta va afișa pe ecran ora, data, nivelul bateriei și câteva pictograme de notificare.

Un telefon LCD ar consuma o cantitate semnificativă de energie într-un astfel de mod; Galaxia A8 nu are. Deoarece OLED-urile au pixeli emisivi, trebuie doar să fie alimentate doar părțile aprinse.

Samsung A8 2018 Recenzie

Samsung Galaxy A8 – Software

Samsung Galaxy A8 poate fi un telefon important în gama Samsung, dar nu rulează în prezent cea mai recentă versiune de Android. Ea are Android 7.1.1, care la mijlocul anului 2018 este destul de veche.

Cu toate acestea, Samsung a confirmat că vine actualizarea Android Oreo. Unele modificări vor fi suprascrise oricum de UI Samsung.

Samsung Galaxy A8 rulează versiunea 8.5 a experienței Samsung, pielea care se află pe partea de sus a Android. Ea face unele schimbări semnificative.

Formatele de pictograme sunt puțin diferite, la fel ca și fonturile, iar meniul de aplicații este aranjat în pagini orizontale de defilare, mai degrabă decât o listă verticală. Cheile soft sunt de asemenea Samsung, aratând mai mult ca simbolurile sci-fi decât stilul simplu utilizat de Google. Sunt folosite și în Galaxy S9 .

Nu puteți schimba aceste simboluri, însă temele Samsung vă permit să modificați majoritatea celorlalte elemente ale aspectului software-ului. Aceasta include forme de pictograme, fonturi, fundaluri și modele de icoane.

Am incercat cateva teme, dar am ajuns sa revin la standardul Samsung Galaxy A8. Ca întotdeauna, o mulțime de teme generate de utilizatori sunt destul de slabe și trebuie să plătiți pentru multe dintre ele în aplicația Samsung Themes.

De asemenea, obțineți ecranul inițial Bixby, care se află în partea stângă a ferestrei dvs. standard. Acesta este similar cu un ecran clasic de știri, dar dispune de widget-uri de la alte aplicații, inclusiv Weather, Samsung Health, Facebook și Uber (dacă îl utilizați).

Am aproape zero interes în utilizarea acestui ecran Bixby și îmi imaginez că majoritatea utilizatorilor Samsung Galaxy A8 se vor simți la fel. Din fericire, este foarte ușor să ignori.

Uitați-vă la cache-ul mare al aplicațiilor Samsung preinstalate și veți vedea în acțiune tendința companiei de a avea o fisură la tot. Asistentul digital S Voice este încă aici; S Health este un tracker în stil Fitbit; SmartThings este o platformă de acasă inteligentă; și Samsung Pay este o platformă de plăți fără fir. Mai sunt și multe altele.

În cazul în care bloatware irită atunci Samsung Galaxy A8 ar putea să nu fie pentru dvs., deși este posibil să dezinstalați aproape fiecare aplicație suplimentară.
Samsung Galaxy A8 – Performanță

Când vine vorba de performanțe generale, Galaxy A8 este excelent. Am văzut aici mai puține probleme legate de software decât în ​​Honor 10, iar tranzițiile între ecrane se simt repede.

Samsung Galaxy A8 oferă departe de cele mai bune performanțe brute pe kilogram, totuși.

În inima sa se află un procesor Exynos 7885 Octa. Acest lucru este mai bun decât majoritatea CPU-urilor de la jumătatea anului trecut, deoarece are două nuclee mai rapide Cortex-A73, în loc să utilizeze opt Cortex-A53s. Cu toate acestea, Geekbench 4 sugerează că performanța sa este în continuare aproximativ comparabilă cu procesorul Snapdragon 630 al Moto G6 Plus.

Samsung A8 2018 Recenzie

Samsung Galaxy A8 Procesor GPU

GPU-ul său este relativ slab: este un dual-core Mali-G71. Acest lucru este în mod semnificativ mai puțin puternic decât Adreno 508 de mult mai ieftin Moto G6 Plus . Și – pregătiți-vă – Adreno 630 de la OnePlus 6 este de aproximativ opt ori mai puternic.

Destul de sigur, există câteva momente agitate în top-end jocul Android Asphalt 8 decât mi-ar plăcea. Nu este suficient să strici jocul, dar sunt disponibile telefoane mult mai capabile la un preț similar. Onorurile 10 și OnePlus 6 sunt dramatic mai puternice, iar Honor 10 este semnificativ mai ieftin.

Dacă sunteți în valoare de lucru empiric, Samsung Galaxy A8 nu este o afacere bună în termeni de putere.

Samsung A8 2018 Recenzie

Samsung Galaxy A8 – Camera foto

Samsung Galaxy A8 are o configurație destul de simplă a camerei din spate. Există un senzor de 16 megapixeli și un puternic bliț cu LED simplu.

Săpat mai adânc în exact ceea ce ajungem aici, Samsung Galaxy A8 utilizează senzorul numit s5k2p6sx – un senzor Samsung. Aceasta este o unitate de 1 / 2.8-inch cu pixeli senzori relativ mici de 1,12 microni.

În trecut, am descoperit că unii dintre senzorii Samsung sunt mai răi decât colegii Sony – Sony face majoritatea senzorilor utilizați în telefoane. Cu toate acestea, aparatul foto Samsung Galaxy A8 este bun.

Nu distruge radical culoarea, ceea ce ar putea face iarba să arate prea verde și poate provoca tăierea tonului atunci când faceți o fotografie de, de exemplu, o floare vii. Imaginile fotografiei luminoase arată ascuțite, curate și înțepătoare; doar lipsind puțin din curățenia unei camere de top de 12 megapixeli de la nivelul pixelilor.

Samsung Galaxy A8 este, de asemenea, foarte rapid pentru a trage, mult mai mult decât Moto G6 sau Honor 10. Această cameră este foarte distractiv de utilizat.

Cu toate acestea, nu are nici un zoom digital fără pierderi sau îmbunătățite, iar camera este nestabilizată. Stabilizarea optică a imaginii permite unui telefon să utilizeze expuneri mai lungi pe timp de noapte fără a genera imagini neclare ca urmare a strângerii strânse a mâinii.

Samsung A8 2018 Recenzie

Exemple fotografii facute cu Samsung Galaxy A8

Nu este surprinzător faptul că Samsung Galaxy A8 nu este un maestru al fotografiilor cu lumină slabă. Va fi nevoie de imagini de noapte mai bune decât de un adevărat telefon la intrare, dar Nokia 7 Plus este semnificativ mai bun. Utilizează o cameră cu rezoluție mică de 12 megapixeli. Modelul OnePlus 6 este și mai bun, deoarece are o cameră stabilizată din spate.

Aveți procesare destul de gustoasă și o experiență de ansamblu excelentă, dar, la fel ca CPU, hardware-ul Samsung Galaxy A8 nu este cel mai bun disponibil la preț.

Rețineți că există un mod Bixby în aplicația pentru cameră, care vă permite să scanați coduri de bare și fotografii cu imagini de căutare pentru a încerca să identificați obiecte. Acesta este un instrument de cumpărături în cea mai mare parte, dar puteți face, de asemenea, o imagine de unele text și Samsung Galaxy A8 va încerca să-l transcrie. E o caracteristică extraordinară.

Există două camere în jurul frontului, din nou unități de 16 megapixeli. Acestea folosesc s5k3p8sp, un senzor mai mic cu pixeli mai mici de 1 micron și un senzor de rezervă nenumit.

Cu toate acestea, este în continuare adept la a face selfies dvs. arata luminoase și în mod rezonabil detaliate în lumină slabă. Matricea dual-senzor permite, de asemenea, un mod numit Live Focus, care vă permite să estompați fundalul în imagini.

Samsung nu este la fel de obsedat de această caracteristică „bokeh” ca Huawei sau Apple, dar funcționează destul de bine. Adăugarea de estompare face ca portretele să pară mai dramatic. Aș prefera să aibă estompare de fundal în camera din spate, dar pare să fie în minoritate ca pe cineva care evită egoismul personal.

Vă interesează videoclipul? Samsung Galaxy A8 este destul de slab în această zonă, deoarece nu poate captura 4K video, maxing la 1080p. Totuși, stabilizarea software-ului la 1080p este foarte eficientă.

Samsung A8 2018 Recenzie

Samsung Galaxy A8 – Durata de viață a bateriei

Samsung Galaxy A8 are o baterie de 3000mAh, minimul pe care mi-ar aștepta să-l văd într-un telefon de această dimensiune. Se pare că cel puțin se potrivește cu Honor 10 pentru performanțele din lumea reală. Acest telefon are o unitate mai mare de 3400mAh.

Folosesc o zi solidă dintr-o taxă cu un suc rămas pentru a doua zi, iar asta cu puțină streaming YouTube și câteva ore de streaming audio pe prima zi. Cu excepția cazului în care sunteți utilizator foarte ușor, este puțin probabil să folosiți două zile de la Galaxy A8.

Samsung Galaxy A8 funcționează extrem de bine în teste de anduranță cu o singură sarcină, deși, cel mai probabil, deoarece ecranul său OLED este foarte eficient. 30 de minute de la Real Racing 3 consumă doar 8% din baterie, ceea ce sugerează șase ore de joc pe o singură încărcare. Acest lucru este minunat pentru un telefon cu o capacitate destul de conservatoare a bateriei.

De asemenea, este capabil să reziste destul de mult timp numai la redarea unui videoclip. Utilizarea în lumea reală nu se apropie de ceva de genul Huawei P20 Pro sau BlackBerry Motion .

În cele din urmă, difuzorul se află de-a lungul dreptului dispozitivului, astfel încât să nu îl blocați atunci când țineți telefonul Samsung Galaxy A8 lângă el pentru a viziona un videoclip sau pentru a juca un joc. Cu toate acestea, este un difuzor mono și nu are puterea de bas a celor mai bune. De asemenea, OnePlus 6 și Honor 10 nu au difuzoare ucigașe.
De ce să cumpărați Samsung Galaxy A8?

Samsung Galaxy A8 este un telefon frumos; arată și se simte bine. Ecranul este la fel de îndrăzneț ca oricare și camera este distractiv de utilizat.

Cu toate acestea, este o rușine că, în anumite privințe, telefonul apare mai aproape de mult mai ieftinul Motorola Moto G6 Plus decât Honor 10 și OnePlus 6, care sunt mai aproape de preț. Puterea procesoarelor este cea mai mare problemă, în special cea a chipsetului grafic.

OnePlus 6 este un telefon mai bun pentru gameri. Cu toate acestea, dacă doriți doar un telefon plăcut și cum ar fi seria Galaxy, acesta este ușor de trăit.
Verdict

Este o alternativă mai accesibilă pentru Galaxy S9, dar veți găsi o valoare mai bună la preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *